Начало Бокс Шахбокс – има такъв спорт! (ВИДЕО)

Шахбокс – има такъв спорт! (ВИДЕО)

Шахбокс – има такъв спорт! (ВИДЕО)
0

След гонга двамата боксьори, плувнали в пот и насинени… вадят маса в средата на ринга и продължават шахматната си партия!

Това не е шега.

Създателите на шахбокса явно са възприели буквално фразата „Здрав дух в здраво тяло“. Това гласи слоганът на новия вид спорт.

Правилата са лесни: Мачът е 6 рунда шахмат и 5 рунда бокс. Започва се с четириминутна игра на шах, след което се продължава с двуминутен бокс, и т.н. Двубоят приключва чрез мат, нокаут или по решение на съдията.

Шахбоксът е организиран от… Световната организация по шахбокс.

Тя организира надпревари в няколко категории – до 70 (кг), между 70 и 80, между 80 и 90, над 90 килограма. Състезателите се определят като „най-умни и най-здрави на планетата“.

Малцина знаят, но първият европейски шампион по шахбокс е българинът Тихомир Атанасов – Тичко. Той печели континенталното първенство в тежка категория през 2005 година.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.