Начало Борба „Олимпиец“ триумфира на турнира „Лютви Ахмедов“ в Радград

„Олимпиец“ триумфира на турнира „Лютви Ахмедов“ в Радград

„Олимпиец“ триумфира на турнира „Лютви Ахмедов“ в Радград
0

Младите борци на „Олимпиец“ (Търговище) станаха първи в отборното класиране на турнира „Лютви Ахмедов“ в Радград. Надпреварата бе за момчета, момичета и кадети.

Втори се нареди тимът на „Черноморец – св.борба“ (Бургас), а трети е „Сливен“. На тепиха излязоха 91 млади таланти от България, Молдова, Северна Македония, както и два тима от Турция.

Молдовецът Александър Куртев бе обявен за най-техничен състезател, след като ликува в категория до 57 кг. А за най-резултатен бе определен Таха Озтюрк (Бурса, Турция), който преодоля конкуренцията в категория до 38 кг.

91 млади таланти от 4 страни на турнира „Лютфи Ахмедов“

За най-добър чужденец бе признат Ахмет Синджар (Одрин, Турция), станал първи при 41-килограмовите.

Призьорите бяха наградени от олимпийския шампион Хасан Исаев, еврошампиона Шукри Лютвиев, син на Лютви Ахмедов, от Ремзи Осман, 7-кратен световен шампион за ветерани и изпълнителен директор на клуб „Лютви Ахмедов“, както и от Хабибе Расим, зам.-кмет на общината; Бейсим Ахмед, председател на клуб „Лютви Ахмедов“, Дениз Хамид, директор на местното спортно училище.

Срещите изгледа и Юмер Фикриев, дългогодишен треньор и деятел, автор на 17 книги за борбата. Той бе поздравен от БФ Борба за 90-годишнината си, като поздравителния адрес му връчи Али Пъръшмолла.

тагове: