Начало Борба Класическата борба остава в програмата за Игрите в Париж

Класическата борба остава в програмата за Игрите в Париж

Класическата борба остава в програмата за Игрите в Париж
0
Борбата класически стил ще бъде част от програмата на Олимпийските игри в Париж, които трябва да се проведат през 2024 година. Това обявиха за ТАСС от пресслужбата на Световната федерация по борба (United World Wrestling), цитирани от Sportal.bg.

„Президентът на Международната федерация Ненад Лалович каза, че класическата борба винаги е била в плановете на Париж 2024 и ще остане в олимпийската програма за много години. Имаме случай, при който човекът, който е взел интервюто, погрешно е интерпретирал казаното, защото не е запознат с олимпийския контекст“, се казва в изявлението на централата.

Лалович е член на Изпълнителния комитет на МОК. Неговата реформа в световната федерация помогна на борбата през 2013 година да запази мястото си в олимпийската програма.

„През 2022 година Младежките Олимпийски игри ще се проведат в Сенегал и затова преди шест месеца изпълнителният комитет на UWW реши да редува съществуващите олимпийски стилове по време на Младежката Олимпиада, за да представи нови стилове. През 2022 година на тези Игри ще има свободен стил и нови стилове, а през 2026-а ще бъде представен нов стил заедно с класическия. Новите стилове все още не са одобрени официално. Това е динамично сътрудничество на световната федерация с Международния олимпийски комитет с цел тестването на нови стилове в необходимите условия“, отбелязват от организацията.

Припомняме, че тези дни членът на Изпълнителния комитет на Световната федерация по борба и временно изпълняващ длъжността президент на федерацията в Азербайджан Намиг Алиев заяви, че борбата класически стил може да бъде изключена от програмата на Олимпийските игри през 2024 година в Париж.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.