Начало Борба Олимпийски и световни шампиони по борба ще се срещнат на Гран При на Москва

Олимпийски и световни шампиони по борба ще се срещнат на Гран При на Москва

Олимпийски и световни шампиони по борба ще се срещнат на Гран При на Москва
0

Москва приема олимпийски, световни и европейски шампиони по борба на Гран При турнира с награден фонд в руската столица. Едни от най-изявените борци в последните години ще премерят сили на 3-ти декември.

Най-титулуваният участник в турнира по класическа борба ще бъде двукратният олимпийски, трикратният световен и четирикратният европейски шампион Роман Власов. От руската федерация обявиха, че негов основен конкурент за титлата в категория до 77 килограма, ще бъде световният от Сърбия Виктор Немеш.

Също така в рамките на турнира е възможно да се проведе и повторение на малкия финал от Олимпийските игри в Токио, повторение на финалите на Световното и Европейското първенство (съответно 2018 и 2019 г.), между световните шампиони Сергей Емелин и Виктор Чобану от Молдова.

Руснакът победи Чобану във финала на Световното първенство и в борбата за бронза на Олимпийските игри в Токио, но загуби във финала на Европейското първенство. Интригата завързва фактът, че Виктор Чобану е действащият световен шампион.

В близките дни се очаква от руската федерация да обявят и останалите участници в Гран При на Москва.