Начало Борба Отличиха най-добрите ни борци за 2018 г. (ВИДЕО)

Отличиха най-добрите ни борци за 2018 г. (ВИДЕО)

Отличиха най-добрите ни борци за 2018 г. (ВИДЕО)
0

Най-добре представилите се през изминалата година български борци бяха отличени за успехите си от Българската федерация по борба. Наградите бяха връчени от български легенди в борбата като Александър Томов, Живко Вангелов и Валентин Райчев и настоящишят председател на федерацията Христо Маринов. Министърът на младежта и спорта, Красен Кралев, също присъства на церемонията и участва в награждаването на борците ни.

Непобедената от януари месец тази година Тайбе Юсеин категорично спечели класацията на Българската федерация по борба. Тайбе спечели златни медали от световно и европейско първенство през 2018 г. На второ място бе класирана Биляна Дудова, която спечели сребърен медал на Световното първенство за жени и златен медал на Европейското първенство за жени в катеория до 57 кг. В топ 3 попадна и Кирил Милов, който спечели сребърен медал на Световното първенство в Будапеща в категория до 97 кг.

Едмонд Назарян спечели приза за пробив във световния спорт, а Стоян Стоянов спечели наградата за най-добър млад спортист. На второ място тази година остана бащата на Едмонд, Армен Назарян, който бе задминат от настоящия наставник на националките ни по борба, Петър Касабов. „.В класическата борба при мъжете за най-добър клуб бе отличен СК „Самоков“, а в свободния стил СК „Димитровград“. За най-добър клуб при жените и девойките и за най-голям международен принос бе отличен „Левски“ София.

Ето и останалите в класацията на най-добрите ни борци за 2018 година:

Юлиана Янева
Захари Зашев
Едмонд Назарян
София Георгиева
Даниел Александров
Мария Христова
Аик Мнацаканян

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".