Начало Борба Рекорд! 530 борци излизат на „Дан Колов – Никола Петров“
0

Рекорд! 530 борци излизат на „Дан Колов – Никола Петров“

Рекорд! 530 борци излизат на „Дан Колов – Никола Петров“
0

Турнирът „Дан Колов – Никола Петров“ подгони нов рекорд. За надпреварата в Русе, която е от 28 февруари до 3 март, са заявени 530 състезатели от 42 държави. Американците пристигат начело с олимпийските си шампиони в свободния стил Джордан Бъроуз и Кайл Снайдер. Руснаците няма да бъдат с първия си състав в този стил и завръщането на тепиха този сезон на звездата на сборная Абдулрашид Садулаев се отлага. А при жените няма да имат представителки. Затова пък Русия идва с най-доброто си в класическия стил. Сред тях са и олимпийските шампиони Роман Власов и Давид Чакветадзе, както и световният шампион Муса Евлоев, който надви нашия Кирил Милов за титлата на мондиала в Будапеща през 2018-а.

Италианците пък водят звездата си Франк Чамизо, двукратен световен шампион при свободняците, а грузинците пристигат с Гено Петришавили, двукратен № 1 в света. Турците също ще бъдат с най-изявените си състезатели, водени от олимпийския и световен шампион Таха Акгюл.

У нас идват още отборите на Япония, Република Корея, Китай Иран, Казахстан, Финландия, Швеция, Украйна, Египет, Индия, Узбекистан….

Надпреварата в свободния стил – мъже и жени ще бъде рейтингова и ще носи точки за световната ранглиста. А състезателите, които са с по-предно класиране ще имат по-благоприятен жребий за световното и европейско първенство. Тази година мондиалът в Астана (Казахстан) през септември ще бъде и първата квалификация за олимпийските игри.

Схватките в „Арена Монбат“ ще бъдат на 4 тепиха. Повечето състезатели ще пристигат на летището в Букурещ и оттам ще бъдат транспортирани до Русе.

Първи у нас на лагер пристигат китайците – на 22 февруари, а янките на 25 февруари.

Мъжете ни в свободния стил са на лагер в Самоков, класиците са в Тетевен, а жените тренират в Благоевград.

Повече подробности за турнира ще бъдат обявени на пресконференцията на 20 февруари от 11 часа в пресклуб „България“ на стадион „Васил Левски“.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.