Начало Борба Петрич отличи Евелина Николова и Петър Касабов на стилна церемония

Петрич отличи Евелина Николова и Петър Касабов на стилна церемония

Петрич отличи Евелина Николова и Петър Касабов на стилна церемония
0

Бронзовата медалистка от Токио 2020 и националка по борба Евелина Николова и селекционерът на женския национален отбор по борба Петър Касабов бяха обявени за почетни граждани на град Петрич.

Това се случи на стилна церемония в местния Общински съвет, а тържествената сесия съвпадна и с честванията на 110-ата годишнина от Освобождението на града.

Николова и Касабова попаднаха сред седемте имена, отличили се в областта на културата, науката и спорта, които получиха званието „Почетен гражданин на община Петрич“.

„Безкрайно щастие, чест и същевременно огромна отговорност! Благодаря на Община Петрич в лицето на г-н Димитър Бръчков, за поредното признание. Благодарности към всички вас, които ме подкрепяте и ме дарявате с вашата любов“, сподели емоциите си Николова след тържеството.

Отличията бяха връчени от кметът на общината Димитър Бръчков и от Светла Данаилова – председател на Общински съвет – Петрич, като по време на награждаването бе излъчена мултимедия с успехите на почетените.

С песен за Петрич в изпълнение на възпитаниците на ВС „Сгунеша звездица“ и със стих на поета Евтим Евтимов бяха поздравени носителите на най-високото отличие в града.