Начало Борба Гейбъл Стивсън продължава да мачка на тепиха (ВИДЕО)

Гейбъл Стивсън продължава да мачка на тепиха (ВИДЕО)

Гейбъл Стивсън продължава да мачка на тепиха (ВИДЕО)
0

Гейбъл Стивсън, който е олимпийски шампион в категория до 125 кг в свободния стил, продължава с победите си на последния си колежански шампионат.

През отминалата седмица 21-годишният борец осигури два страхотни успеха на своя университет от Минесота при схватки с опоненти от топ 20 на категорията в САЩ.

В първата си схватка Стивсън надделя над Тони Касиопи от университета в Айова със 17:7 точки, а при второто си качване на тепиха, 185-сантиметровият борец надделя и над Лукас Дейвисън с 13:4 точки.

Това е и негово прощално състезание в борбата – тазгодишния колежански шампионат по борба. Причината е, че най-изненадващият олимпийски шампион в борбата от Игрите в Токио ще се насочи към кеча.

Той подписа предварителен договор със Световната федерация по кеч – WWE. Гейбъл дори получи и друг контракт с компанията на Винс Макмеън – „NIL“ („Next in line“ – „Следващият на линия“).

Правилата по него позволяват на спортистите от колежа да печелят от своята слава и знаменитост. Тази програма за развитие позволява на WWE да започне взаимоотношения със спортисти по-рано от всякога, като им дава ресурси за изграждане на своите брандове и да придобият медийно обучение, както и достъп до центъра за подготовка на WWE, който се намира в Орландо.

Припомняме, че Стивсън заяви, че иска първо да приключи образованието си и след това да се насочи към развлекателния спорт.

Гейбъл Стивсън е роден на 31 май 2000 година и е първият олимпийски шампион в борбата, роден през 21 век. Той има общ баланс от 35 победи и 6 загуби в своята кариера на борец.

Стивсън се намира в серия от 20 поредни успеха (без успехите на колежанско ниво) като последното му поражение датира от 11 август 2019 година – от узбека Касанбой Рахимов с 0:12 в схватката за златото на силния международен турнир „Медвед“.