Начало Борба Стивсън: Треперех от страх, като видях Леснър за пръв път
0

Стивсън: Треперех от страх, като видях Леснър за пръв път

Стивсън: Треперех от страх, като видях Леснър за пръв път
0

Олимпийската сензация в свободната борба – Гейбъл Стивсън разказа как точно са се развили приятелските му отношения с бившия световен шампион на UFC в тежка категория Брок Леснър. Двамата са много близки от няколко години, но златният медалист от Токио признава, че при първата им среща буквално е треперел от страх. Причината – респектиращата визия на Брок и прословутият му избухлив характер.

Когато го видях за пръв път, бях изключително стресиран. Той дойде при мен, огромен е, към метър и 95, здрав, направо нацепен. Мислех си, че всъщност е по-едър, отколкото изглежда по телевизията. Направо треперех от страх”, разказва Стивсън.

21-годишният американец допълва, че е бил изплашен от опцията да се бори с Леснър и когато са стъпили на тепиха, е бил силно притеснен. Сега обаче нещата са различни.

Страхотно е, че Брок е мой ментор, той е модел за подражание и ми помага в много отношения. Вярвам, че един ден мога да съм като него – световен шампион на UFC и на кеч организацията WWE. При него се е получило, защо да не стане и при мен”, коментира олимпийският шампион.

Оказва се, че Леснър е помогнал на Стивсън и за външния му вид. Още при първата им среща той му е казал да обръсне косата си, за да „изглежда по-сериозен”.

United State’s Gable Dan Steveson celebrates after defeating Georgia’s Gennadij Cudinovic during their men’s freestyle 125kg wrestling final match at the 2020 Summer Olympics, Friday, Aug. 6, 2021, in Chiba, Japan. (AP Photo/Aaron Favila)