Начало Борба Златна сензация от Токио се готви за поход към върха на UFC
0

Златна сензация от Токио се готви за поход към върха на UFC

Златна сензация от Токио се готви за поход към върха на UFC
0

Новият олимпийски герой на САЩ в борбата – Гейбъл Стивсън може да стане световен шампион в тежка категория на UFC до 18 месеца. Това обяви самият той. Въпреки че свободнякът не е взел решение дали изобщо ще сменя спорта, той вече е спряган за претендент за титлата от редица специалисти.

Стивсън проби с гръм и трясък на голямата сцена в Токио, побеждавайки последователно абсолютните фаворити Гено Петриашвили (Грузия) и Таха Акгюл (Турция). Това му донесе златния медал при 125-килограмовите в японската столица и го превърна в един от новите любимци на феновете на борбата в САЩ.

Гейбъл е само на 21 години, което означава, че пред него има огромно поле за развитие. Дали ще остане в олимпийския спорт или ще се насочи към UFC тепърва предстои да разберем. Той самият обаче е уверен в собствените си възможности.

Аз съм голям фен на бойните спортове. Кой не би искал да е най-лошият човек на планетата? Кой не би искал да държи световния пояс на UFC в ръцете си? аз държа златния олимпийски медал и съм най-свирепия борец на света”, коментира ситуацията Стивсън.

И допълва: „Защо да не искам да съм най-свирепия шампион на UFC в тежка категория? Пратих такова съобщение на Дейна (Уайт) и съм сигурен, че го е видял. Опциите са отворени. Вярвам, че с моите умения в борбата и с добра подготовка на ударите ми, ще стана шампион до 18 месеца. Мога да доминирам в октагона”, категоричен е олимпийският шампион в борбата.

Любопитното е, че той вече е сочен за фаворит в мач с Дерик Люис. Букмейкъри приемат залози, че ако двамата се срещнат до една година, Гейбъл ще излезе победител. Не така стоят нещата по отношение сблъсъци с шампиона Франсис Нгану, Сирил Ган, Джон Джоунс, Стипе Миочич и Брок Леснър, където Стивсън е аутсайдер.

Вече бившият претендент за световната титла на UFC Дерик Люис е считан за аутсайдер в мач с Гейбъл Стивсън