Начало Карате Ключ, златен трикольор и почивка за Ивет Горанова

Ключ, златен трикольор и почивка за Ивет Горанова

Ключ, златен трикольор и почивка за Ивет Горанова
0

Олимпийската ни шампионка по карате – Ивет Горанова се сдоби с чисто нов лек автомобил. 21-годишната състезателка получи премията от основния спонсор на Българска Национална Федерация по Карате (БНФК).

Това се случи днес след церемонията за обявяването на златната от Токио и нейният треньор Ангел Ленков за Спортист и Треньор на месец август. Двамата получиха златни трикольори от Пресклуб „България”. Освен това те бяха премирани и с ваучери за почивка. На пресконференцията присъства и президентът на федерацията Алексей Петров.

LAP.BG

Оценяваме този успех на Ивет като феноменален, уникален и парадоксален. Последното е, защото това се случи в родината на карате, а тя помете всички нейни съпернички в Токио. Тепърва ни предстои нови начало. Тя е само на 21 години. Ангел мога да го опиша с две думи – упоритост и настойчивост„, каза Алексей Петров.

Той заяви, че вече са започнали постъпи каратето да стане пети спорт, който да бъде включен на Олимпийските игри в Париж. По думите му, инициативата вече е стартирана, като в нея са се включили всички водещи организации, включително и министерството на спорта на Франция. Действие, което подчертава желанието и на домакините да дадат шанс на каратето да остане в олимпийското семейство още за Игрите през 2024-а.

Самата Ивет бе развълнувана от честта, която й бе оказана, ставайки Спортист №1 на август, редом до Стойка Кръстева. Двете бяха обявени за най-добри в пресклуба, печелейки златни медали от Токио.

Горанова допълни, че й предстои да се върне в залата и да започне подготовка за участие на Световното първенство. Шампионатът на планетата ще се проведе в Дубай от 16 до 21 ноември, а Ивет е категорична, че там ще преследва една от малкото титли, които липсват в колекцията й. Колата пък ще даде възможност на Горанова и Ангел Ленков по-бързо и лесно да се придвижват из страната.

Ивет Горанова слага подписа си на стената на Олимпийските шампиони. Снимки LAP.BG