Начало Граплинг и BJJ Рафаел Мендес влиза в Залата на славата на ADCC

Рафаел Мендес влиза в Залата на славата на ADCC

Рафаел Мендес влиза в Залата на славата на ADCC
0

Живата легенда на бразилското джу джицу и събмишън граплинг Рафаел Мендес ще стане част от Залата на славата на най-елитната граплинг организация в света „Абу Даби Комбат Клуб“ (ADCC). Бразилецът е двукратен шампион на веригата в категория до 66 килограма. Той приключва 54% от двубоите си във веригата със събмишъни.

Лидерът на „Art of Jiu-Jitsu“ печели златен медал от най-престижния граплинг турнир за първи път през 2009-а година. Тогава той е само на 19 години и така „чупи“ рекорда за най-млад шампион на ADCC. Мендес, който е носител на черен колан под Рамон Лемос, побеждава имена като Лео Виейра и Рубенс „Кобриня“ Чарлс по пътя си към титлите на ADCC.

През 2013-а Мендес достига до трети финал на мундиал на ADCC, но отстъпва пред „Кобриня“ със съдийско решение. В кимоното Мендес има още осем световни титли (6 IBJJF, 2 AJP World CUP)

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".