Начало Граплинг и BJJ Роджър Грейси влиза в „Залата на славата“ на ADCC

Роджър Грейси влиза в „Залата на славата“ на ADCC

Роджър Грейси влиза в „Залата на славата“ на ADCC
0

Един от най-успешните състезатели по бразилско джу джицу и събмишън граплинг за всички времена Роджър Грейси ще бъде въведен в „Залата на славата“ на най-елитната граплинг организация Абу Даби Комбат Клуб (ADCC).

Роджър е 10-кратен световен шампион по бразилско джу джицу с кимоно и без кимоно на Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF). В ADCC бразилецът е доказал своята класа през 2005 г. с два успешни похода към шампионска титла на веригата (99 кг. и абсолютна категория), в които отбелязва събмишън във всяка една негова схватка. Той печели и специален „супер-двубой“ през 2007 г.

По пътя към двете му титли в ADCC Роджър надделява над имена като Роналдо „Джакаре“ Соуса, Фабрисио Вердум и Алешандре Рибейро. След изключителната си доминация в бразилското джу джицу Роджър преминава към ММА, където записва осем победи в десет професионални срещи и стъпва в клетките на UFC и ONE FC.

През 2017 г. Роджър се завърна към състезанията с кимоно и надделя над Маркус „Алмейда“ Бучеча със събмишън в „супер-двубой“.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".