Начало Граплинг и BJJ IBJJF обяви завръщането на Европейското първенство

IBJJF обяви завръщането на Европейското първенство

IBJJF обяви завръщането на Европейското първенство
0

Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF) обяви завръщането на един от най-престижните турнири от календара на организацията – Европейското отворено първенство с кимоно. IBJJF съобщи в официалните си профили в социалните мрежи, че Европейското първенство през 2022 ще се проведе между 14-и и 20-и февруари в Рим.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by IBJJF (@ibjjf)

Последното Европейско отворено първенство на IBJJF се проведе през 2020. Турнирът, който счупи рекорда за най-голям брой участници на събитие на IBJJF, се провеждаше всяка година през месец януари в столицата на Португалия, Лисабон, но през 2022 за първи път зала „Пала Пеликоне“ в Рим ще бъде домакин на шампионата на Стария континент. Италианската столица по традиция е домакин на Европейското първенство на IBJJF, но в стил без кимоно (no gi).

Регистрацията за най-престижния форум в Европа в бразилското джу джицу вече е отворена. Някои от най-популярните имена в спорта като Томи Лангакер, Фион Дейвис, Фелипе Андрю и други „изгряха“ именно на татамито в Лисабон и сега Рим ще предостави възможност на най-добрите граплъри от Европа и света да премерят сили отново. 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".