Начало Самбо и бойно самбо Две победи за България от първия ден на Световното първенство по самбо

Две победи за България от първия ден на Световното първенство по самбо

Две победи за България от първия ден на Световното първенство по самбо
0

Българското участие в първия ден от Световното първенство по самбо и бойно самбо за мъже и жени завърши с две победи от трима участници.

Единственият ни представител, който записа победи на тепиха в Ташкент, бе Магдалена Върбанова в категория до 54 килограма. Тя надви представителката на Украйна Кристина Бондар с преимущество за последна отбелазана точка в първата си среща, а след това се справи и със състезателката на Таджикистан Мадина Айдогвеева в оспорван двубой, който завърши с една точка преднина за българката. За съжаление, в полуфинален двубой, Върбанова отстъпи с 4-0 пред монголката Байарм Нехибатар. В репешажите националката ни по самбо също допусна поражение и така остана без медал след четири тежки срещи.

При мъжете в стил самбо Радослав Марков се впусна в битка за място сред най-добрите в света, но за съжаление получи контузия на ръката в края на първата си схватка и това не му позволи да продължи да се бори. В категория до 98 килограма в стил бойно самбо пионерът Камен Георгиев се представи достойно срещу Расул Магомедов, но представителят на традиционната руска школа надделя по точки.

Световното първенство в Узбекистан продължава до 14-и ноември. Следете резултатите от българското участие на форума в сайта ни. Можете да наблюдавате битките на живо тук.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".