Начало Граплинг и BJJ Треньор на Хамзат обясни защо чеченецът е толкова добър

Треньор на Хамзат обясни защо чеченецът е толкова добър

Треньор на Хамзат обясни защо чеченецът е толкова добър
0

Треньорът по бразилско джу джицу на Хамзат Чимаев, Алан Финфу, даде своето обясниене защо Хамзат е толкова добър граплър и ММА боец. Черният полан в това бойно изкуство даде интервю за YouTube канала „Canal do Marinho“, в което той разкри каква е мотивацията на чеченеца във всяка една тренировка.

„Когато нямат двубой, всички мои бойци тренират бразилско джу джицу не само без кимоно, но и с кимоно. Когато имат насрочен двубой, тогава свалят кимоната и започват да тренират за ММА. За Хамзат всяка тренировка е финал на световното по бразилско джу джицу и битка за титлата на UFC. Всяка една тренировка е важна за него“, споделя световния шампион за лилави (2005) и кафяви (2006) колани Алан Финфу.

Алан Финфу е главен треньор по бразилско джу джицу на бойния клуб „All Star“ в Стокхолм, Швеция. През септември, 2020 г., той удостои Хамзат със син колан.

Само преди няколко дни 27-годишният Чимаев демонстрира отличните си умения на земята, като отказа китаеца Ли Джинглиан в първия рунд със задушаваща техника „rear-naked choke„. Към момента четири от десетте му професионални победи са постигнати чрез събмишъни.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".