Начало ММА Чимаев вече не е бял колан по БЖЖ
0

Чимаев вече не е бял колан по БЖЖ

Чимаев вече не е бял колан по БЖЖ
0

Обещаващият боец на UFC Хамзат Чимаев бе удостоен с по-висока степен в бразилското джу джицу. Въпреки майсторската му игра на земя и трите му събмишъна в осем професионални битки, непоебеденият Чимаев беше само бял колан до озни ден.

Чимаев получи синия колан от главния му треньор по БЖЖ – бившия световен шампион за черни колани (без миконо) Алан Финфу. Церемонията по връчването на пояса се случи непосредствено след тренировка в Стокхолм, където Чимаев живее от дълги години.

„Не съм толкова притеснен, дори когато се бия. Трудих се здраво за този колан и сега ще гледам да направя още повече победи със събмишън“, заяви Чимаев пред съотборниците му при връчването на синия колан.

Чимаев записа две победи в UFC в рамките на десет дни през месец юли. В тези битки той допусна общо четири удара и отбеляза един събмишън и един нокаут.

„Уменията, които има, и трудът който полага се възнаградиха. Той шокира не само нас, но и света. Сега целия свят говори за него“, гласи част от речта на Финфу преди да връчи синия колан на Чимаев.

Към този момент шведът с дагестански корени няма насрочен двубой, тъй като има затруднения с пътуването извън Швеция, а UFC организира битки единствено в САЩ.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".