Начало ММА Хамзат Чимаев разкъса поредната си жертва в октагона

Хамзат Чимаев разкъса поредната си жертва в октагона

Хамзат Чимаев разкъса поредната си жертва в октагона
0

Хамзат Чимав победи Ли Жианлян на UFC 267 в „Етихад Арена“, „Боен остров“ Абу Даби (ОАЕ).

Шведът с чеченски произход продължи с наказателната си акция и в пореден бой не беше ударен нито веднъж от съперника си.

Хамзат не изчака и секунда, и директно тръгна за тейкдаун. Чеченецът вдигна като перце съперника си и го задържа няколко секунди във въздуха. Миг по-късно китаецът вече беше в позиция партер, но успя бързо да се прилепи за клетката. Вероятно това го спаси, защото даде гърба си, а Хамзат започна да го налага тежко.

Чимаев пласира много здрави попадения, а реферът Херцог търпеливо изчакваше. След миг чеченецът нагласи съперника си за риър некед чоук и притисна брутално врата му. Първоначално захватът не постигна целта си, но мигновено Чимаев го хвана от другата страна и задуши Ли.

Китаецът изпадна в безсъзнание, а Хамзат полудя от радост и директно влезе в диалог с Дейна Уайт да си урежда следващата битка възможно най-скоро.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.