Начало ММА Волков спря устрема на надъхания Тибура

Волков спря устрема на надъхания Тибура

Волков спря устрема на надъхания Тибура
0

Александър Волков победи Марчин Тибура с единодушно решение на UFC 267 в „Етихад Арена“,“Бойни остров“ Абу Даби (ОАЕ).

Съдиите видяха мача 30-27, 30-27 и 29-28.

Така руснакът си гарантира нова битка с топ съперник в тежка категория на най-популярната организация за ММА. На свой ред Тибура приключва с победната си серия, влезе в срещата след пет успеха.

Волков започна с добра комбинация десен-ляв. Тибура му отвърна с добро ляво кроше. Тибура се опитваше да скъсява дистанцията, защото руснакът продължи да забива чисти удари. „Драго“ работеше добре с краката и избяга от решетката две минути след началото. Волков с десен овърхенд през гарда на Марчин.

Последва опит за тейкдаун от поляка, който Александър успешно парира. Второ неуспешно влизане не Тибура. В крайна сметка го прихвана на клетката, където московчанинът отново показа страхотна защита и се откъсна. Минута по-късно полякът опита тейкдаун, който много лошо премина в топ позиция за Александър. До края Волков унищожи съперника си с гранд енд паунд, вкарвайки тежки лакти.

Тибура стартира много надъхан втория рунд. Вкара три много тежки удара на съперника си, който му отвърна с коляно в главата. Две минути след началото Волков пласира две тежки десни крошета в главата на поляка. Последва и коляно в тялото.

В средата на частта се завихри нова безмилостна размяна от по два тежки удара в главите. Тибура изглеждаше все по-изморен, все пак вложи много сила в осемте си опита за тейкдаун до момента, но всички те бяха неуспешни. В последната минута заби три прекрасни леви прави в главата на Волков. При тези случаи финтовете на поляка бяха успешни. Тази част вероятно отиде на негова сметка.

Руснакът беше направил корекции и започна добре третия рунд. Той играеше по-разнообразно от Тибура, който се опитваше да го прегази като танк и вървеше право напред. В последните пет минути се натрупа значителна разлика в значимите попадения, защото Волков държеше добре дистанция. В хода на последната част той ставаше все по-уверен и в крайна сметка пласира 30 на 15 чисти удари през тези пет минути.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.