Начало ММА Анкалаев разби Йоздемир и гледа към съперник от Топ 5

Анкалаев разби Йоздемир и гледа към съперник от Топ 5

Анкалаев разби Йоздемир и гледа към съперник от Топ 5
0

Магомед Анкалаев постигна най-голямата победа в кариерата си до момента. Дагестанецът доминира тотално Волкан Йоздемир в три рунда и грабна успеха с единодушно решение на UFC 267.

Така той вече следва да се бие срещу състезател от Топ 5 на лека тежка категория.

Съдиите видяха мача 30-27, 30-27, 29-28, който се игра в Етихад Арена“ на „Бойния остров“ в Абу Даби, ОАЕ.

Йоздемир бе по-активният в началото. Той заби страхотно коляно в главата на съперника си и двамата се сграбчиха залепени до клетката. Последва здрава работа от бойците в тази позиция, а след около 15 секунди дагестанецът се освободи.

Битката се рестартира в стойка в средата на клетката. Волкан пусна два добри удара, но и съперникът му се пази, след което опита боди кик. След два разузнавателни удара Анкалаев заби феноменален прав в главата на Йоздемир и го разклати. Той на свой ред успя да възстанови удивително бързо.

Все пак швейцарецът отстъпи инициативата и до края на рунда Анкакалев го притискаше с по-добрите удари. В заключителните десет секунди Йоздемир пое два опасни попадения в главата, но се опита да прикрие нараняването си и се хвърли напред.

Дагестанецът започна по-активно втората част. Половин минута след началото пласира тежък удар с лявата ръка и продължи да показва, че е по-добрият страйкър. След още едно попадение разкървави Йоздемир, като аркадата бе над лявото му око. Предимството ставаше все по-видимо с всяка секунда.

Йоздемир се хвърля здраво в третия рунд. Той трябваше да покаже много тук, защото вече изоставаше с 0-2. Предимството обаче в пласираните удари продължаваше да нараства в полза на дагестанеца.

Анкалаев притисна швейцареца към клетката и го дебнеше да го довърши. Цялото око на Йоздемир бе в кръв след края на 15-е минути.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.