Начало ММА Зрелищната гала UFC 267 Боен остров: На живо рунд по рунд

Зрелищната гала UFC 267 Боен остров: На живо рунд по рунд

Зрелищната гала UFC 267 Боен остров: На живо рунд по рунд
0

Дългоочакваната бойна галавечер UFC267 вече започна. Вълнуващите ММА боеве от „Етихад Арена“ на „Бойния остров“ в Абу Даби, ОАЕ, включват два мача за титла.

Пьотр Ян се изправя срещу американеца Кори Сандхаген в двубой за междинния пояс в категория “петел”.

Главната битка за вечерта е за колана в лека тежка категория. Шампионът Ян Блаховичи Гловър Тейшейра залагат на карта освен златото и победните си серии (5).

Основната карта започва около 21:00 часа и можете да следите с нас на Boec.BG:

00:14 Нов шампион! Тейшейъра събмиътна Блахович с риър некед чоук!

00:13 Втората част започна с оспорвана битка в стойка. Блахович показа „полската мощ“, а бразилецът започна да става придвидим с влизанията си. В средата на рунда бразилецът вкара зверско кроше и разклати шампиона. Тейшейра отново вкара битката в партер и започна да работи с граунд енд паунд. Блахович даде гърба си и се предаде от мигновен риър некед чоук!

00:10 Бразилецът свали шампиона 40 секунди след началото. Блахович веднага зае фул гард. Тейшейра не беше много активен в топ позиция, но и полякът не позволяваше с перфектната си защита. Дори Ян успя да пласира повече удари от неудобната позиция. Двамата работиха здраво иначе съдията щеше да ги вдигне. Все пак Тейшейра събра над четири минути контрол на земя и в комбинация с тейкдауна записа голямо предимство в първия рунд.

23:59 Време е за главното събитие на вечерта – Ян Благович срещу Гловър Тейшейра.

23:44 Победа за Пьотр Ян с единодушно решение (49-46 х3).

23:42 Кори имаше нужда да вземе последния рунд, но се вслуша в секундантите си и прие изчаквателна тактика. Ян го притискаше, а Сандхаген пускаше удари с водещата ръка. Разликата в кардиото бе видима в полза на руснака. Две минути преди края Пьотр заби зверски хай кик в главата на съперника си. Двата размениха крошета след това. Американецът изобщо не беше агресивен докрая, а единствено отстъпваше назад и опитваше да точкува без особен успех. Във финалните няколко секунди двамата направиха шоу с изпълнения от кикбокса, а след това се поздравиха джентълменски.

23:35 В първия от шампионските рундове Ян продължи да затваря добре съперника и пласира няколко отлични комбинации. Сандхаген записа тейкдаун в средата на частта и тръгна да прави ключ на крака, при който руснакът със светкавична реакция се измъкна и скочи на крака. След ново скъсяване на дистанцията вкара две брутални крошета. Последва нова атака в главата и тялото, а Кори вече изглеждаше твърде разклатен. Руският отличен боксьор продължи да тероризира съперника си с всяка следваща секунда до края.

23:29 Третата част започна със страхотен бек кик в тялото на Сандхаген. След това започна игра на изчакване между двамата, която продължи около две минути. Явно беше затишие пред буря – последва жестока размяна по два силни удара в главите. Минута преди края зверзска комбинация на руснака прати Кори в нокдаун. Бекфист в глават и ляво кроше отекнаха в зялата зала. Последваха ожесточени действия в партер при разменено предимство. След граунд енд паунд двамата едвам стояха на крака във финалните секунди.

23:23 В първите размени от втория рунд двамата търсеха предимно тялото на съперника. Мощен кик остави отпечатък на тялото на Сандхаген. Руснакът залитна след един десен прав в главата му. В средата на частта започнаха тежките размени. Ян комбинира с бек фист и ляво кроше, които взривиха залата. Последва страничен кик в тялото на американеца. Бившият шампион беше преобразен във втория рунд. Минутка до края Сандхаген даде главата си при един сблъсък и отнесе още няколко крошета. След това отвърна с коляно след отскок, подобно на това в края на първия рунд. С лоу кик в крака на Пьотр се чу сирената след вторите пет минути.

23:17 Силно окуражаван от публиката Пьотр Ян все пак започна предпазливо. За сметка на това противникът му пласира няколко кика и единични попадения в рамките на първите две минути. Американецът притисна бившия шампион към клетката, но опитът му за тейкдаун не се получи. Той продължи да нанася значими попадения. Атаките му бяха много разнообразни и изненадваха Ян, който не беше на себе си през първите пет минути. В последните секунди Сандхаген вкара още няколко кика и едно летящо коляно.

23:06 Кори Сандхаген и Пьотр Ян излизат за битката им в категория „петел“, заложен е междинния пояс.

22:46 Победа със събмишън за Махачев още в първия рунд!

22:45 Малко повече от 30 секунди бяха нужни на Махачев да пренесе боя в партер. Със светкавичен дабъл лег тейкдаун той притисна Дан до клетката и зае топ позиция. Ислам прибра левия крак на Хукър и се опита да премине към завършваща хватка за ръката. Тръгна от много трудна позиция за кимура, премина в сайд позишън и огъна раменната става на съперника си. Миг по-късно Хукър се предаде, защото ръката му щеше да бъде счупена.

22:40 Дан Хукър и Ислам Махачев вече са в клетката.

22:32 Победа за Волков с единодушно решение (30-27 х2 и 29:28)

22:30 Руснакът беше направил корекции и започна добре третия рунд. Той играеше по-разнообразно от Тибура, който се опитваше да го прегази като танк и вървеше право напред. В последните пет минути се натрупа значителна разлика в значимите попадения, защото Волков държеше добре дистанция. В хода на последната част той ставаше все по-уверен и в крайна сметка пласира 30 на 15 чисти удари през тези пет минути.

22:24 Тибура стартира много надъхан втория рунд. Вкара три много тежки удара на съперника си, който му отвърна с коляно в главата. Две минути след началото Волков пласира две тежки десни крошета в главата на поляка. Последва и коляно в тялото. В средата на частта се завихри нова безмилостна размяна от по два тежки удара в главите. Тибура изглеждаше все по-изморен, все пак вложи много сила в осемте си опита за тейкдаун до момента, но всички те бяха неуспешни. В последната минута заби три прекрасни леви прави в главата на Волков. При тези случаи финтовете на поляка бяха успешни. Тази част вероятно отиде на негова сметка.

22:18 Волков започна с добра комбинация десен-ляв. Тибура му отвърна с добро ляво кроше. Тибура се опитваше да скъсява дистанцията, защото руснакът продължи да забива чисти удари. „Драго“ работеше добре с краката и избяга от решетката две минути след началото. Волков с десен овърхенд през гарда на Марчин. Последва опит за тейкдаун от поляка, който Александър успешно парира. Второ неуспешно влизане не Тибура. В крайна сметка го прихвана на клетката, където московчанинът отново показа страхотна защита и се откъсна. Минута по-късно полякът опита тейкдаун, който много лошо премина в топ позиция за Александър. До края Волков унищожи съперника си с гранд енд паунд, вкарвайки тежки лакти.

22:12 Волков и Тибура вече са в клетката.

21:54 Победа за Чимаев в първи рунд чрез събмишън без да получи нито един удар! 45-0!

21:53 Хамзат не чака и секунда, и директно тръгна за тейкдаун. Чеченецът вдигна като перце съперника си и го задържа няколко секунди във въздуха. Миг по-късно китаецът вече беше в позиция партер, но успя бързо да се прилепи до клетката. Вероятно това го спаси, защото даде гърба си, а Хамзат започна да го налага. Много тежки удари в главата на Ли. Чимаев продължи със серия от тежки попадения, а реферът Херцог търпеливо изчака. След това обаче чеченецът нагласи съперника си за реър некед чоук и притисна брутално врата му. Първоначално захватът не постигна целта си, но мигновено Чимаев го хвана от другата страна и задуши Ли.

21:45 Хамзат Чимаев се завръща в октагона.

21:35 Победа за Анкалаев с единодушно решение (30-27х2, 29-28).

21:34 След почистването раната изглежда дори още по-зловеща. Йоздемир обаче продължава и се хвърля здраво в третия рунд. Той трябва да покаже много тук, защото вече изостава с 0-2. Предимството обаче в пласираните удари продължава да нараства. Анкалаев контролира битката. В средата на частта притиска швейцареца към клетката и го дебне да го довърши. Неуспешен опит за тейкдаун на Волкан. Цялото му ляво око е в кръв. До края на битката дагестанецът продължи да доминира.

21:29 Дагестанецът започна по-активно. Половин минута след началото на втория рунд пласира тежък удар с лявата ръка и продължи да показва, че е по-добрият страйкър. След още едно попадение разкървави Йоздемир, аркадата е над лявото му око. Предимството става все по-видимо. Към края на втората част Анкалаев води с 56-35 удари, 39-25 значими и един тейкдаун, след който Волкан много бързо се изправи.

21:23 Йоздемир е по-активният в началото. Разликата във физиката е видима в полза на швейцареца. Той заби страхотно коляно в главата на съперника си и двамата се сграбчиха залепени до клетката. Здрава работа от бойците в тази позиция, след около 15 секунди дагестанецът се освободи. Битката се рестартира в стойка в средата на клетката. Волкан пуска два добри удара, но и съперникът му се пази, след което опитва боди кик. След два разузнавателни удара Анкалаев заби феноменален прав в главата на Йоздемир и го разклати. Той на свой ред успя да възстанови удивително бързо. Все пак швейцарецът отстъпи инициативата и до края на рунда Анкакалев го притискаше с по-добрите удари. В заключителните десет секунди Йоздемир пое два опасни удара в главата, но се опита да прикрие нараняването си и се хвърли напред.

21:17 Малко странно е статистиката им да обява някой друг, а не всемогъщият Брус Бъфър.

21:16 Магомед Анкалаев и Волкан Йоздемир вече са в клетката.

21:06 Започва основната карта! Големите битки са тук!

21:00 Победа за Аманда Рибас над Вирна Жандироба с единодушно решение (29–28, 29–28, 29–28).

20:35 Зубайра Тухугов победи Рикардо Рамос с единодушно решение (29–28, 29–28, 29–28).

20:30 Подгряващата карта предлага много екшън на феновете в „Етихад Арена“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.