Начало ММА Независим арбитраж извади бразилец от UFC до 2021 г.
0

Независим арбитраж извади бразилец от UFC до 2021 г.

Независим арбитраж извади бразилец от UFC до 2021 г.
0

Боецът в средна категория Бруно Силва не успя да се пребори с наложеното му двугодишно наказание за употреба на анаболен стероид от Американската антидопингова агенция (USADA).

Бразилецът беше лишен от състезателни права в началото на годината, след като през миналия юни даде положителна проба. Силва беше хванат в крачка точно преди дебюта си в UFC срещу Дерон Уин, като се обърна към независим арбитраж в опитите си да опровергае USADA. За негова изненада, обаче, независимият орган само потвърди наказанието и така боецът ще може да се завърне в клетката след 14 юни 2021 г.

View this post on Instagram

🦁😡

A post shared by Brunosilva (@brunoblindado) on

От USADA обявиха, че е имало изслушване по случая на Бруно Силва на 27 май, където са били изложени всички факти и бразилецът е имал възможност да се защити.

„Силва не е обявил употребата на забранените вещества или други стимуланти в декларацията си при присъединяване към UFC и през цялото време спореше, че не знае как те са попаднали в организма му. По време на изслушването той не предостави никакви доказателства, свързани с теста, макар и да спекулира с много на брой възможни обяснения“, се казва в официално съобщение.