Начало Кикбокс и муай тай Наш кикбоксьор ликува с титла при професионалистите след контестация

Наш кикбоксьор ликува с титла при професионалистите след контестация

Наш кикбоксьор ликува с титла при професионалистите след контестация
0

Българският боец Лазар Тодев записа изключителен успех в кариерата си. Няколко дни, след като навърши 26 години, той научи, че е обявен за световен шампион в тежката категория на веригата ECE Enfusion.

Как се случи това?

Тодев получи шанс да излезе в битка за титлата на една от международните кикбокс вериги и по-специално изданието „ECE #7 XTREME STAND UP“. Събитието се проведе на 24-ти октомври в немския град Вупертал, а съперник на българина бе Рустанд Мбала. След три тежки и оспорвани рунда съдиите присъдиха победата на тъмнокожият боец от Швейцария по прякор „Годзила“.

Решението на съдийската маса изненада и разочарова голяма част от публиката в залата. Тодев запази спортсменския си дух и поздрави опонента си, който сам не можеше да повярва на случващо се.

Още на следващия ден обаче треньорът на Лазар – Томи Пънч, подаде официален протест срещу разултата с молба за преразглеждане и ново точкуване на мача.

Срещата може да се гледа ТУК.

Две седмици по-късно, след внимателно разглеждане на двубоя от ново жури, се стигна до заключението, че победител и истински световен шампион по кикбокс е Лазар Тодев.

Боецът, който е родом от Хасково, проведе сериозна подготовка, която включваше лагер в многожество спортни зали в Германия, както и чести спаринги в Холандия.