Начало Видео Никола Дипчиков без проблеми с кантара преди ACA 132 (ВИДЕО)

Никола Дипчиков без проблеми с кантара преди ACA 132 (ВИДЕО)

Никола Дипчиков без проблеми с кантара преди ACA 132 (ВИДЕО)
0

Българският ММА боец Никола Дипчиков успешно премина през официалното претегляне преди битката му на събитието ACA 132. Представителят ни в елитната ММА верига „закова“ 84.2 кг. на везната по-рано днес в „Минск Арена“, където ще се проведе и следващата му битка. Опонентът му Крис Хъникът бе със 100 грама по-тежък.

Главният треньор на Дипчиков – Николай Добруджански, сподели специално за Boec.BG, че родният ММА боец не е изпитал особени затруднения с влизането в категория. Добруджански разкри, че по-рано днес състезателят му и Хъникът са били заедно в сауната, за да свалят килограми.

Официалният кантар на ACA 132 може да проследите във видеото:

Дипчиков ще търси отново пътя към победите и претендентското място в средна категория, като походът му започва в петък, 19-ти ноември, с двубой срещу Хъникът. В последната си среща в организацията той отстъпи пред руснака Магомедрасул Гасанов. Това е единственото поражение на българина в ACA.

33-годишният Хъникът може да се похвали с 13 победи в 17 професионални двубоя. Американецът стартира кариерата си през 2013 в организацията „UPC Unlimited“. Само след година подписва с „Белатор“. В рамките на пет години във втората по популярност американска верига той печели седем срещи, но отстъпва в три.

Boec.BG ще следи представянето на Никола Дипчиков и ще отрази битката му рунд по рунд, както и резултатите от ACA 132.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".