Начало Киокушин 24 родни бойци тръгнаха за медали от Световното по киокушин на KWF

24 родни бойци тръгнаха за медали от Световното по киокушин на KWF

24 родни бойци тръгнаха за медали от Световното по киокушин на KWF
0

С група от 24 бойци националният тим на Българска карате киокушин федерация замина за Световното първенство на KWF (Киокушин световната федерация). Надпреварата ще се проведе на 19-ти и 20-ти ноември в „Таурон Арена“ в Краков, Полша.

Треньорският щаб на България е в състав сенсей Захари Дамянов, сенсей Живко Андреев, сенсей Петър Мартинов и сенсей Христо Христов.

Заявка за участие в шампионата на планетата са подали 690 състезатели от над 30 държави, като има представители от пет континента – Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Битки ще има в няколко възрастови групи и техните категории – юноши (12-13 години, 14-15 г.), младежи (16-17 г., 18-21 г.), мъже и жени (над 21 години), ветерани (над 35 г.). Ще бъдат раздадени общо 46 комплекта медали.

Двубоите ще се водят на 7 татамита. Стартът ще бъде даден на 19-ти ноември, петък, в 10 часа българско време. Срещите ще продължат близо 10 часа. В събота в 11 ч. е планирана Церемония по откриване на първенството, а двубоите са с начало 12 ч. Финалите при мъжете и жените са от 15:30 ч., а церемонията по наглаждаването е от 16:30 ч. В събота ще има демонстрации на ката, самозащита, чупене на предмети и японската церемония Тайко.

Основен организатор на състезанието е Карате асоциацията на Малополската област с подкрепата на Полската карате федерация (PZK) и Световната федерация по киокушин (KWF).

Следете сайта на Boec.BG, както и профилите ни във Facebook и Instagram за снимки, видеа и новини от първенството!