Начало ММА UFC подписа с дагестанец, който определят за наследник на Хабиб

UFC подписа с дагестанец, който определят за наследник на Хабиб

UFC подписа с дагестанец, който определят за наследник на Хабиб
0

Семейството на UFC вече е с един боец по-голямо. Към най-голямата организация за смесени бойни изкуства се присъедини 21-годишния дагестанец Мохамед Мокаев, който живее във Великобритания и има гражданство за Острова.

Мик Мейнард обяви подписването на договора с младия талант, който стана и най-малкият боец в редиците на UFC. Дагестанецът е тренирал борба, като дори е участвал на Световни и Европейски първенства за Великобритания.

„Мохамед се бие в категория ,,муха“. Той вече е много опитен, въпреки че е само на 21 години, има близо 30 аматьорски и професионални битки. Той е непобедим, динамичен и много харизматичен. Мохамед вижда себе си като Хабиб. Много други хора също го опреличават на него“, казва Мейнард.

Мокаев се похвали с новината в социалните мрежи, като публикува интересно съобщение, което е написал на президента на промоцията Дейна Уайт през 2015 година.

,,Дейна, моля те, последвай ме! След четири години аз ще бъда част от UFC“, гласи съобщението на Мохамед.

Той разкри, че тогава е съжителствал в една стая с три момчета, без легло и матрак. Боецът е израснал бедно, но желанието за тренировки и успехи са го дърпали към голямата мечта.

,,В края на 2018 г. се прибрах от Световно първенство по борба и нямаше къде да живея, но все пак станах и отидох в залата. Бог променя ситуацията. Ако положите малко усилия и бъдете благодарни, нещата ще се случат“, написа боецът.