Начало ММА Дейна Уайт настоява за мач между Миочич и Кормие

Дейна Уайт настоява за мач между Миочич и Кормие

Дейна Уайт настоява за мач между Миочич и Кормие
0

Президентът на UFC Дейна Уайт и шампионът в тежка категория Стипе Миочич (19-3 MMA, 13-3 UFC) имат сериозни разминавания в професионалните си възгледи. Американският боец с хърватски корени обяви, че няма никакво намерение да влиза в Октагона, докато пандемията от коронавирус не приключи окончателно.

Уайт обаче не хареса това намерение на Миочич. Шефът на най-престижната ММА организация в света очаква третата битка между Миочич и Даниел Кормие, която бе планирана за това лято.

„Наистина не мога да направя нищо по въпроса. Моят щат е блокиран за още един месец. Кой знае колко ще продължи това?… Всяка зала е затворена. Аз действително не мога да тренирам. Как да се подготвя за битка? Не разбирам какво се иска“, заяви преди дни Миочич пред ESPN.

Реакцията на президентът на UFC не закъсня.

„Наскоро видях цитат от Стипе, в който той казва: „В момента в света се случват по-важни неща, а боевете ще ги има.“ Не е вярно. Битките няма да са тук завинаги. Когато сте професионален спортист, възможностите ви не са много. Така че, да се надяваме, че скоро ще можем да върнем Стипе с Кормие в клетката и да подкараме дивизията в тежка категория“, коментира Уайт в социалните мрежи.

Шефът на UFC увери, че се взимат всички предпазни мерки.

„Когато имаме да свършим някаква работа, взимам всички предпазни мерки. Мием си ръцете. Носим маска. Носим очила, ако трябва носим и предпазен костюм. Това вече е рутина. Не ме притеснява“

Кормие и Миочич два пъти се изправяха един срещу друг. В първия мач, проведен през юли 2018 г. на UFC 226 в Лас Вегас, Даниел Кормиер нокаутира Стипе Миочич в първия кръг и му отне титлата в тежка категория. Година по-късно, на 17 август на UFC 241 в Анахайм, Миочич си възвърна шампионския пояс, отказвайки Кормие с технически нокаут в четвъртия кръг.