Начало Интервюта Сенсей Захари Дамянов: Въпреки сложната ситуация, проведохме няколко много добри лагера

Сенсей Захари Дамянов: Въпреки сложната ситуация, проведохме няколко много добри лагера

Сенсей Захари Дамянов: Въпреки сложната ситуация, проведохме няколко много добри лагера
0

Националният отбор на Българска карате киокушин федерация (БККФ) ще представи страната ни на Европейското първенство на KWF, което ще се проведе на 24 и 25 септември в град Швиноуйшче, Полша. На 21 септември делегация от 50 родни състезатели и техните треньори ще заминат за Полша, където ще се изправят срещу близо 350 каратеки в двубои за призовете. Boec.BG потърси селекционера Сенсей Захари Дамянов за коментар преди шампионата.

Сенсей Дамянов, подготвен ли е отборът за Европейското първенство?

-На този въпрос ще си отговорим, като мине самото първенство.

Групата на България е доста внушителна – 50 каратеки, как се стигна до техния подбор?

-Отборът е наистина доста голям. Всеки един участник е избран на база класирания от предишните състезания.

През последните месеци проведохте няколко тренировъчни лагера, на какво наблегнахте по време на тях и доволен ли сте от резултатите?

-Благодарение на БККФ, въпреки сложната ситуация, успяхме да проведем няколко наистина сериозни лагера. Целта на тези лагери беше основно да се отработят спаринг техники с партньор и съответно след това да се включат по време на спаринг.

Пандемията наруши спортния календар, как повлия това на българския отбор?

-Да, за съжаление 2020-та и тази година не бяха от най-активните ни по международни състезание, но БККФ се постара, въпреки това, да не липсват състезания и спортни лагери за нашите състезатели.

Какви са основните цели пред треньорски щаб и федерацията?

-Да се надяваме, че това състезание, което ни предстои сега на 24-25 септември всичко ще протече нормално и след това декември месец ни предстои Европейско първенство за мъже и жени на категории.

Какво се надявате да постигнете в Полша?

Както и преди съм казвал, не обичам да правя прогнози преди състезания. Да пристигнем, живи и здрави, и всеки да успее да покаже най-доброто от себе си. Естествено, целта ни е възможно най-много златни медали.