Начало Борба Полуфинали за Дудова и Юсеин на световното по борба

Полуфинали за Дудова и Юсеин на световното по борба

Полуфинали за Дудова и Юсеин на световното по борба
0

Най-накрая малко добри новини от Будапеща, където продължава световното първенство по борба за мъже и жени. Две българки стигнаха до полуфиналите в своите категории. Това са европейските шампионки Биляна Дудова и Тайбе Юсеин.

Дудова започна от осминафиналите в категория до 57 килограма и победи с 3:0 Катерина Жидачевская от Румъния. В следващата схватка тя тушира канадката Александрия Ребека Таун, а за място на финала ще се изправи срещу унгарката Емезе Барка. Тя има златен медал от игрите в Баку през 2015-а година, бронз от последното издание на европейския шампионат и още един бронз от световните финали през 2013-а.

Тайбе Юсеин тръгна от квалификациите и победи Елмира Гамбарова от Азербайджан с 5:5 и последна точка в мача. В последствие българката се наложи със 7:1 срещу китайката Линлин Бао на осминафиналите и със същия резултат срещу бразилката Лаяш Нунеш де Оливейра на четвъртфиналите. На полуфиналите Юсеин ще срещне 23-годишната американка Малъри Велт.

Схватките са насрочени за по-късно днес.

Други две българки – София Георгиева и Виктория Бобева загубиха на репешажите в своите категории и не успяха да стигнат до мачове за бронзови медали.

Георгиева отстъпи с 8:9 на индийката Риту Риту при 65-килограмовите, а Бобева загуби с 0:3 срещу Мария Мамашук от Беларус на 68 кг.