Начало Борба Преборването на Тайбе и Биляна се провали
0

Преборването на Тайбе и Биляна се провали

Преборването на Тайбе и Биляна се провали
0

Управителният съвет на БФ Борба ще вземе решение коя състезателка да изпрати в категория до 62 килограма на Европейското първенство в Будапеща. Това стана ясно, след като днес предвиденото преборване между двете ни водещи имена – Тайбе Юсеин и Биляна Дудова не се осъществи.

Олимпийската шампионка от Токио и настоящата световна и европейска златна медалистка, но в категория до 59 килограма, трябваше да решат в директна схватка, коя ще пътува за унгарската столица. До преборване в Благоевград обаче не се стигна заради по-високо тегло.

Оказа се, че Тайбе Юсеин е заковала стрелките на 63.650 килограма, което е с 1.650 кг повече от категорията. Биляна Дудова пък е била точно 61.900 и е била готова за схватката. Управителният съвет бе определил срещата да се проведе без толеранс и така двете трябваше да са под 62 кг.

Европейското първенство в Будапеща започва на 28 март. По всяка вероятност УС на федерацията ще вземе решение относно този казус през следващата седмица.

Тайбе Юсеин и Биляна Дудова вече проведоха две официални срещи през тази година. Капитанът на националния ни отбор при жените постигна победа на Държавното първенство, а Дудова взе реванш на „Дан Колов – Никола Петров“.