Начало Борба Премии на стойност 375 000 лева бяха раздадени на най-заслужилите борци в класическия стил

Премии на стойност 375 000 лева бяха раздадени на най-заслужилите борци в класическия стил

Премии на стойност 375 000 лева бяха раздадени на най-заслужилите борци в класическия стил
0

Премии на обща стойност 375 000 лева бяха раздадени на най-заслужилите борци в класическия стил за 2022 година. Наградите са осигурени от компанията „Литекс“, генерален спонсор на БФ Борба, обявиха от централата.

Най-голям бонус от 190 000 лева получи Кирил Милов, който през тази година за първи път покори европейския връх при мъжете и спечели сребро на Световното първенство в класическия стил. Чекът му бе връчен от Данаил Ганчев, собственик на „Литекс“ и член на управителния съвет на БФ Борба, както и от Христо Маринов, президент на БФ Борба.

Не очаквах такава голяма награда. Благодаря, че има такива хора, които да помагат на българския спорт, за да можем ние да продължаваме да сбъдваме мечтите си!„, призна Кирил Милов, борец номер 1 у нас за 2022 година.

20-годишният талант Едмонд Назарян заслужи премия от 150 000 лева. През 2022-а той взе три медала от големи първенства – стана номер 1 в Европа при юношите, взе сребро на Европейското и Световното за мъже. Само преди дни Назарян-младши се върна от лагер във френската столица Париж, където през 2024 ще бъда следващите олимпийски игри.

Айк Мнацаканян получи 35 000 лева за бронза от Европейското първенство.

За нас беше една много успешна година. На европейското първенство спечелихме 10 медала, което не се бе случвало повече от 30 години, а на Световното имахме два финала в олимпийски категории, което е обнадеждаващо. Имаме и много млади момчета с потенциал за олимпийски квоти и медали. Изказвам огромни благодарности на генералния спонсор на федерацията „Литекс“, от който срещаме огромна подкрепа, за да може нашите момчета и момичета да се подготвят спокойно. Пожелавам следващата година да е още по-успешна и да спечелим максимален брой квоти за Париж 2024„, заяви президентът на федерацията Христо Маринов.

Снимки: БФ Борба