Начало Борба Родните борци са в трескава подготовка за олимпийските квалификации

Родните борци са в трескава подготовка за олимпийските квалификации

Родните борци са в трескава подготовка за олимпийските квалификации
0

Страната ни има спечелена 1 квота до момента за Игрите в Токио

Българските борци са в трескава подготовка за наближаващите олимпийски квалификации. Първата от тях ще се проведе в унгарската столица Будапеща от 19 до 22 март. Точно там в момента се подготвят класиците и  женския национален отбор, а Биляна Дудова тренира по индивидуална програма в Турция.

Ахмед Батаев

Националите свободен стил са на подготовка в Сливен. Момчетата на старши треньора Валентин Ангелов, имаха няколкодневни кондиционни тренировки, водени от Ник Станчев. При свободняците България подготвя изненада. В навечерието на квалификационния турнир наш паспорт получи чеченецът Ахмед Батаев, който ще дебютира за страната ни в категория до 97 кг. През януари роденият в Грозни 29-годишен борец стана шампион на България на първенството в София.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".