Начало Борба Борците ни стартираха лагери преди Световната купа

Борците ни стартираха лагери преди Световната купа

Борците ни стартираха лагери преди Световната купа
0

Националните ни отбори по борба свободен стил, класически стил и жените стартираха заключителни тренировъчни лагери преди Световната купа, която ще се проведе в сръбската столица Белград.

По традиция класиците се готвят в Тетевен. Възпитаниците на Армен Назарян ще се готвят там до 27 ноември.

Борците в свободния стил водят подготовка в Сливен като тя щя продължи до 13 декември.

Женският национален отбор е на лагер в Благоевград. Състезателките ни, водени от Петър Касабов, ще се готвят в южния град за така важното състезание до 12 декември.

Припомняме, че Международната федерация по борба (United World Wrestling) взе решение да промени формата на предстоящото Световно първенство по борба през декември. Причина за тази промяна са отказите на големи сили като САЩ, Япония, Казахстан и Куба да участват на Мондиала заради ограниченията за пътуване по света и непредвидимата обстановка с коронавирус пандемията в Европа.

Вместо шампионат на планетата, сръбската столица ще приеме Световна индивидуална купа. Тя ще се състои между 12 и 20 декември.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".