Начало Борба Родното участие в шестия ден на Европейското по борба

Родното участие в шестия ден на Европейското по борба

Родното участие в шестия ден на Европейското по борба
0

И в предпоследния ден на Европейското по борба за мъже и жени в Рим отново ще има солидно българско участие.

Първенството е посветено вече изцяло на свободния стил, като днес стартират и последните ни упредставители на надпреварата.

Георги Вангелов (55 кг)ще продължи участието си. След като вчера загуби на 1/4-финалите от руснак, нашенецът бе изтеглен до репешажите и днес ще му трябват две победи, за да стигне до директна битка за бронз. Първи съперник на Вангелов е Леван Вартанов от Испания.

В следващата категория при 61-килограмовите своето участие стартира Владимир Дъбов. Негов опонент във фазата на квалификациите е германецът Виктор Лизен.

Мирослав Киров (74 кг) също започва днес от фаза 1/8-финал. Нашенецът ще се бори в първия си мач срещу Заур Ефендиев от Сърбия.

Джемал Али ще има шанса да завоюва още един медал за България. В кат. до 79 кг. той ще се бори срещу грък или украинец в директна битка за бронзов медал.

Ахмед Магамаев (86 кг) също започва своя поход към почетната стълбичка. Ахмед ще се бори с руснака Артур Наифонов в първич си двубой от квалификационния кръг.

Елиминациите започват в 12:30 ч (българско време), докато сблъсъците за разпределение на медали са с начален час 19:00 ч.

Снимка: Костадин Андонов