Начало Борба Руски талант в борбата загина на лагер (СНИМКИ+ВИДЕО)

Руски талант в борбата загина на лагер (СНИМКИ+ВИДЕО)

Руски талант в борбата загина на лагер (СНИМКИ+ВИДЕО)
0

19-годишният руски борец Ахмед Жилетежев загина след падане от 2500 метра! Това се случило по време на спортен тренировъчен лагер, който се провеждал в Кабардино-Балкария, съобщават от „eg.ru“.

Тялото на бореца е било извадено от дефилето от спасители. За смъртта на Ахмед Жилетежев стана известно сутринта на 25 юли. Младият мъж, заедно с група съотборници, решири да изкачат планината по неописан маршрут. Според Министерството на извънредните ситуации на Русия туристите, които са били само девет души, не са регистрирали маршрута, водачът не е бил предупреден и не са преминали никакъв инструктаж преди изкачването.

При трагичния инцидент Жилетежев е паднал в дефилето на планината Бука-Баши от височина 2500 метра. На помощ са повикани спасители. Тялото на спортиста е открито и откарано в най-близкото село Елбрус.

Социалните мрежи съобщават, че погребението се е провело на 25 юли. Фактът за смъртта на Ахмед беше потвърден от Федерацията по борба в Санкт Петербург. Уточнява се още, че двама другари на бореца от същата туристическа група са се нуждаели от помощта на спасители при спускането си от планината.

Ахмед Жилетежев е бил много талантлив, обещаващ спортист, който бил доста известен в родната си република. „Съжалявам го, познавах го. Беше толкова скромен, добър човек“, пишат в социалните мрежи опечалените приятели на починалия.

Талантът беше бронзов медалист от руското първенство по борба в свободния стил и член на отбора на Санкт Петербург.

В долното видео може да видите една от схватките му на последния руски шампионат по борба, състоял се през март!