Начало Кикбокс и муай тай Силва „Голямата стъпка“ с нова дата за мач

Силва „Голямата стъпка“ с нова дата за мач

Силва „Голямата стъпка“ с нова дата за мач
0

Антонио „Голямата стъпка“ Силва ще участва в още един двубой тази година. Той отново ще се върне на ринга по кикбокс правила негов съперник ще е азербайджанеца Забит Самедов – финалист в К1 през 2012г.

Голямата стъпка“ е спечелил само един от последните си 15 двубоя, а в 12 от тях е бил нокаутиран. Последните му два мача отново завършиха с брутални нокаути в негов ущърб като той ги изигра в рамките на две седмици. Именно броя на нокаутите, които той претърпя, правят невъзможно организирането на битки с негово участие на територии, където действа Асоциацията на боксовите комисии (АBC). Именно затова мача ще се осъществи в Азербайджан, където АВС нямат думата.

Бившият мениджър на Силва Алекс Дейвис наскоро сподели, че той заедно с други приближени на бившата UFC звезда, са се опитали да го разубедят да продължава да се бие.

Не можеш да защитиш никого от него самия.“ каза Дейвис. „Планът беше да спре да се бие още преди 8 нокаута, които му нанесоха. Но той прави пари. Спрях да работя с него, защото не мога да продължа да участвам в това. Той винаги излиза с голямо сърце на ринга и сякаш не си спомня загубите.“

В актива на Силва загубите му застрашително се изравняват с победите като нокаутите, които той е нанесъл са само 3 повече от тези, които е понесъл 15-12.

Забит Седмедов има 112 победи в кикбокс и муай тай кариерата си, а загубите му са едва 9. През 2012г. той се би с Бадр Хари на четвъртфинала на К1, но загуби със съдийско решение. На следващата година двамата отново се изправиха на ринга, този път на финалния двубой от турнира и Семедов отново загуби. Единствената победа, която той записва в трилогията е в Русия, когато нокаутира Бадр Хари в мач от веригата Legend.

Семедов в клетката през 2021г.