Начало Борба Садулаев прие Снайдер в Русия (СНИМКИ)

Садулаев прие Снайдер в Русия (СНИМКИ)

Садулаев прие Снайдер в Русия (СНИМКИ)
0

Кайл Снайдер се отзова на поканата на своя най-голям съперник на тепиха – Абдулрашид Садулаев да му гостува в Дагестан.

Двете 25-годишни легенди в борбата доказаха, че въпреки голямото си съперничество, извън тепиха могат да имат приятелстки взаимоотношения.

„Добре дошъл в Русия, Кайл! Дагестан чака твоето посещение от дълго време. Приготви се да усетиш красотата на кавказкото гостоприемство“, написа „Аварския танк“ в профила си в Instagram.

Американският борец също сподели снимки от посещението.

„Благодаря за гостоприемството в Русия. Бог да благослови“, написа Снайдер в профила си в Instagram, добавяйки снимки от тържествената вечеря, организирана в негова чест в Дагестан.

Тази година Садулаев и Снайдер се срещната на финалите на двете най-силни състезания – Олимпийските игри и Световното първенство. На финала в Токио до успех с 6:3 стига дагестанският борец, с което детронира от олимпийския шампион в същата категория от Рио де Жанейро. Два месеца по-късно Садулаев надделя над Снайдер с 6:0 в последния сблъсък при 97-килограмовите в свободния стил на Световното първенство, провело се в Осло, Норвегия, с което ликува с 5-а световна титла.

Съперничеството между двамата е голямо като именно от американският борец е последната загуба на Садулаев – от финала на Световното първенство през 2017 година.

Балансът между двамата е 3 към 1 в полза на „Аварския танк“.

Абдулрашид Садулаев е двукратен олимпийски шампион (до 86 кг и до 97 кг), петкратен световен първенец и носител на четири европейски титли.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 25-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.