Начало Борба Садулаев взе реванш на Снайдер в “Битката на века”

Садулаев взе реванш на Снайдер в “Битката на века”

Садулаев взе реванш на Снайдер в “Битката на века”
0

Дългоочаквият и пожелаван финал между Абдулрашид Садулаев (Русия) и Кайл Снайдер (САЩ) в категория до 97 килограма в свободния стил на Световното първенство по борба приключи. Този път с успех за руския боец, който триумфира с титлата с туш в началото на мача.

На шампионата на планетата в Будапеща, Унгария, Аварският танк спечели 2 точки и повали по гръб американеца още в първата си атака и приключи срещата за 1:12 мин., демонстрирайки отлична форма.

 Видео от срещата може да видите тук

Така съперничеството между двамата млади и много обещаващи борци бе изравнено на една на една победи. Точно преди година, на световното първенство в Париж, Снайдер спечели с 6:5 точки след атака в последните секунди. Тогава Садулаев се качи в по-горната категория, след като доминираше до 86 кг.

Макар и на едва 22 години и двамата състезатели показват много висока класа. Спечелили са всичко възможно – имат олимпийска, световна и европейска титла. Съперничеството им се очертава да радва привържениците на борбата години наред, а срещите помежду им, макар и само две досега, са определяни за “Битката на века”.