Начало Борба Син на световен шампион по борба стартира с медал в първото си състезание (СНИМКА)

Син на световен шампион по борба стартира с медал в първото си състезание (СНИМКА)

Син на световен шампион по борба стартира с медал в първото си състезание (СНИМКА)
0

Радослав Великов-младши, който е син на световния шампион и бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008 г., направи страхотен дебют на депиха. Десетгодишният борец сътвори феноменален обрат в сблъсъка за бронза при 32-килограмовите в свободния стил на Държавния шампионат по борба за деца, който се провежда в Сливен.

Великов-младши губеше с 0:7 точки от Георги Панталеев, но съумя да обърне развоя на схватката в своя полза, печелейки по този начин първи медал в дебютното си състезание по борба.

Радослав Великов, дойде специално от Русия, за да наблюдава схватките на своя син. Легендарният ни борец е част  от екипа на Симеон Щерев, подготвящ националките на „Сборная“.

Самият Щерев също присъства като той стискаше палци за внука си Николай Щерев-младши. Малчуганът обаче загуби във втория кръг и не успя да продължи в битката за медалите в категория до 59 кг.

На първенството в Сливен и двамата малгучани се състезаваха за друго известно име от близките години – клуб „Станка Златева“, кръстен на петкратната световна и шест пъти европейска шампионка. Най-вероятно за следващото първенство двамата млади таланти ще стартират за новия си клуб „Симеон Щерев“, който в момента е в процес на регистрация.

В надпреварата при свободнците стартираха общо 273 състезатели от 53 клуба от цялата страна.

Всички призьори в свободния стил може да видите ТУК.

Днес са схватките при класиците.