Начало Борба Син на световен шампион по борба стартира с медал в първото си състезание (СНИМКА)

Син на световен шампион по борба стартира с медал в първото си състезание (СНИМКА)

Син на световен шампион по борба стартира с медал в първото си състезание (СНИМКА)
0

Радослав Великов-младши, който е син на световния шампион и бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008 г., направи страхотен дебют на депиха. Десетгодишният борец сътвори феноменален обрат в сблъсъка за бронза при 32-килограмовите в свободния стил на Държавния шампионат по борба за деца, който се провежда в Сливен.

Великов-младши губеше с 0:7 точки от Георги Панталеев, но съумя да обърне развоя на схватката в своя полза, печелейки по този начин първи медал в дебютното си състезание по борба.

Радослав Великов, дойде специално от Русия, за да наблюдава схватките на своя син. Легендарният ни борец е част  от екипа на Симеон Щерев, подготвящ националките на „Сборная“.

Самият Щерев също присъства като той стискаше палци за внука си Николай Щерев-младши. Малчуганът обаче загуби във втория кръг и не успя да продължи в битката за медалите в категория до 59 кг.

На първенството в Сливен и двамата малгучани се състезаваха за друго известно име от близките години – клуб „Станка Златева“, кръстен на петкратната световна и шест пъти европейска шампионка. Най-вероятно за следващото първенство двамата млади таланти ще стартират за новия си клуб „Симеон Щерев“, който в момента е в процес на регистрация.

В надпреварата при свободнците стартираха общо 273 състезатели от 53 клуба от цялата страна.

Всички призьори в свободния стил може да видите ТУК.

Днес са схватките при класиците.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".