Начало Бокс Хърн: Уайт – Уайлдър е една от най-големите битки в бокса

Хърн: Уайт – Уайлдър е една от най-големите битки в бокса

Хърн: Уайт – Уайлдър е една от най-големите битки в бокса
0

Еди Хърн, който мениджър на Дилиън Уайт, разкри, че евентуален сблъсък между англичанина и Дионтей Уайлдър би бил един от най-големите сблъсъци в професионалния бокс.

„За мен, освен Ей Джей срещу Фюри, Уайт-Уайлдър остава една от най-големите битки в бокса. Бих искал да направя тази битка. Мисля, че Дионтей Уайлдър трябва да се върне на ринга. Със сигурност не бих искал незабавно да го изкарвам срещу Дилиън Уайт. Той се нуждае от битка, според мен. Вероятно ще работи с нов треньорски екип“, сподели Хърн пред „Sky Sports“.

На Дилиън Уайт обаче му предстои реванш срещу Александър Поветкин.

Припомняме, че Александър Поветкин нокаутира Уайт в първия сблъсък между тях, провел се на 22 август в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

Вторият сблъсък между Поветкин и Уайт трябваше да се проведе на 21 ноември 2020 година, но двубоят им беше отложен за 2021 г. заради състоянието на руснака.

Най-високо ранкираният руски боксьор в тежка категория в професионалния бокс беше диагностициран с COVID-19. По-късно той бе изпратен в изолация в московска клиника, за да се лекува. „Руския Витяз“ се възстанови напълно и бе определена нова дата за срещата – 6 март.

„Първо най-важен е 6 март за Дилиън Уайт. Ако загуби този мач, той може да забрави да се бие с Дионтей Уайлдър и да забрави да се бие за световната титла, затова трябва да спечели този мач“, завърши Хърн.