Начало Борба „Скалата“: Чувствам се разбит, ядосан и ми се повдига от бруталните атаки на Хамас

„Скалата“: Чувствам се разбит, ядосан и ми се повдига от бруталните атаки на Хамас

„Скалата“: Чувствам се разбит, ядосан и ми се повдига от бруталните атаки на Хамас
0

Дуейн Джонсън скалата е поредното голямо име от спорта и шоубизнеса, което се обявява категорично против атентата на терористичната организация Хамас в Израел, с който стартира поредната война в Близкия Изток. Той написа остро съобщение в социалните мрежи, след което се принуди да ограничи възможностите за коментари под публикацията му, тъй като мненията в публичното пространство по темата отново се поляризираха.

Чувствам се разбит, ядосан и ми се повдига от бруталните атаки и отвличания на евреи в ужасните действия на терористичната организация Хамас. Увеличаващите се загуби на израелски и палестински животи е сърцераздирателна гледка в тази ескалираща война до невиждани пропорции. Не се преструвам, че знам всичко за сложния конфликт в Средния Изток. Това изисква дълбоко разбиране, контекст и нюанси. Но това, което знам, е, че подобни терористични действия никога не са оправдани. Аз заклеймявам и отричам тероризма и в този тежък момент. Сърцето ми бие за всички онези невинни жертви и семействата, които скърбят за близките си. Моля се за съпричастност и разрешаване на проблема. Моля се за всички онези невинни животи“, написа „Скалата“ своя Instagram профил.

От една страна Хамас извърши редица брутални убийства на цивилни хора, след което отвлече стотици от домовете им. А от друга Израел прекъсна всички хуманитарни коридори и стартира най-масираните бомбардировки в историята върху цивилно население. Това са и причините за крайните мнения, които изпълват публичното пространство в момента.