Начало Борба Страхотни! Четири титли за България на „Яшар Догу“

Страхотни! Четири титли за България на „Яшар Догу“

Страхотни! Четири титли за България на „Яшар Догу“
0

Националките на България по борба взеха четири златни медал на турнира „Яшар Догу“ в Истанбул, последна проверка преди Олимпийските игри Токио.

Световната и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин постигна 4 победи в категория до 62 килограма, като на финала победи Аявлум Касимова (Казахстан) с 13:2.

Евелина Николова (59 килограма) също записа 4 успеха, а в решителната схватка за златото тушира Eйми Беллавиа (Канада).

Еврошампионката Миглена Селишка се нуждаеше дори от 5 победи, за да ликува при 50-килограмовите. На финала тя надви втората в света Алина Вук (Румъния) с 9:2.

Първа в категория до 65 килограма стана София Георгиева след 3 успеха, като на финала се справи с Айна Темиртасова (Казахстан) с 3:1.

Днес на финал ще се бори Мими Христова (68 килограма), като нейна съперничка ще бъде Оливия ди Бакко (Канада), шампионка от панамериканските игри. До момента Мими е с три успеха на „Яшар Догу“.

„Много добра проверка преди Олимпийските игри, момичетата все още не са във върхова форма, но показаха невероятен характер“, каза селекционерът Петър Касабов.

При мъжете в свободния стил Георги Вангелов се окичи с бронз в категория до 57 килограма след успех с технически туш над грузински борец.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.