Начало Борба Световната борба впечатлена от български национал (ВИДЕО)

Световната борба впечатлена от български национал (ВИДЕО)

Световната борба впечатлена от български национал (ВИДЕО)
0

Световното първенство по борба, домакин на което беше Осло, Норвегия приключи много отдавна – през октомври 2021 година. Въпреки това в средите на този спорт са впечатлени от един прийом на българския борец Али Паша Умарпашаев.

Състезателят ни, който е родом от Чечения, се състезаваше в категория до 74 кг в свободния стил. Там той надделя над представител на Непал, а след това загуби от настоящия европейски шампион и бъдещ световен сребърен медалист – Теймураз Салказанов, представящ Словакия.

Това го изпрати в репешажите за бронза, където Умарпашаев срещна руския борец Тимур Бижоев. Нашенецът впечатли още в началото на схватката след страхотно приложена контраатака, с което поведе с 2:0 точки. Този му прийом беше забелязан от един от най-големите профили за борба в Instagram – „wrestling_team1“.

В крайна сметка до успех в тази среща стига Бижоев след 5:2 точки, след което руснакът печели и бронза, надделявайки над грузинеца Автандил Кенчадзе.

Цялата среща може да видите в долното видео:

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".