Начало Борба Ахмед Батаев стартира участието си на Световното по борба

Ахмед Батаев стартира участието си на Световното по борба

Ахмед Батаев стартира участието си на Световното по борба
0

Чеченецът с български паспорт – Ахмед Батаев започва днес участието си в категория до 97 кг в свободния стил на шампионата на планетата, който се провежда в Осло, Норвегия. Той е и единственият борец, представящ страната ни през днешния ден на форума.

Последният ни представител при свободняците ще стартира срещу поляка Радослав Баран, който е трети от Индивидуалната световна купа, състояла се през декември 2020 година в Белград, Сърбия.

Схватката е от квалификациите, а при успех Батаев ще спори с победителя от сблъсъка, противопоставящ Лукас Красаускас и представящия Северна Македония – Магомедгаджи Нуров (3-и от последното Световно първенство, състояло се в Казахстан през 2019 година).

Това е и една от най-интригуващите категории на шампионата. Причината е участието на двама от най-изявените борци в света в момента – Абдулрашид Садулаев (настоящ олимпийски, световен и европейски шампион) и американецът Кайл Снайдер (бивш олимпийски и световен шампион). Именно Садулаев и Снайдер се срещнаха на финала на Олимпийските игри в Токио като до успех стигна дагестанецът.

Схватките стартират от 11:30 часа българско време.

Срещите може да следите на следните линкове ТУК и ТУК.

Днес започват и жените с първите категории, в които обаче няма българско участие  – до 55 кг и до 62 кг.

Boec.bg ще проследи всичко около българското представяне на световния шампионат по борба, домакин на който е норвежката столица Осло. Форумът ще продължи до 10 октомври.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".