Начало Борба Световната борба обяви най-добрите за 2019 г.

Световната борба обяви най-добрите за 2019 г.

Световната борба обяви най-добрите за 2019 г.
0

Спортната федерация „Обединена световна борба“ определи тримата най-добри борци за 2019-та в трите различни стила.

Това са италианецът Франк Камизо в свободния стил, унгарецът Виктор Лоринц в класическия и американката Тамира Менса при жените.

Всеки един от тримата получи по 30000 швейцарски франка награда, докато вторите и третите в класирането прибраха по 20000 и 10000 съответно. За първа година регламентът позволяваше „Борец на годината“ да стане състезател, който не е спечелил световно злато.

27-годишният Камизо спечели златен медал от Мондиала в Нур-Султан при 74-килограмовите. По-рано през годината той завоюва и трето европейско злато в трета различна дивизия, а на „Дан Колов-Никола Петров“ остана с бронз.

29-годишният Лоринц спечели сребро на Световното при 87-килограмовите, а през лятото спечели бронз от вторите Европейски игри в Минск. През октомври унгарецът взе злато от Световните военни игри.

27-годишната Менса спечели златен медал (68 кг) на Световното първенство. Тя стъпи на първото място с общ резултат от 44 отбелязани и 4 допуснати точки. Американката спечели и злато на Пан-Американските игри и на рейтинговия турнир „Дан Колов-Никола Петров“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.