Начало Борба Шефът на световната борба на среща с премиера на България

Шефът на световната борба на среща с премиера на България

Шефът на световната борба на среща с премиера на България
0

Президента на Международната федерация по борба Ненад Лалович пристигна в България за Световното първенство по борба за кадени, на което сме домакин и което стартира днес. Тази сутрин Лалович имаше среща с министър-председателя Бойко Борисов.

На срещата, която се проведе в Министерския съвет, присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК и президент на юридическата и етична комисия на Международната федерация по борба Белчо Горанов и президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов. Темите на разговор са били развитието на бойните спортове в България.

През последните години страната ни зае място сред водещите световни сили в световната борба, като на последното европейско първенство българските състезателки отстъпиха единствено на състава на Украйна.

Ненад Лалович, който е и член на Изпълкома на Международния олимпийски комитет (МОК), ще даде официална пресконференция за българските медии. Брифингът ще се проведе утре, 30 юли, от 10 часа в „Арена Армеец“.