Начало Борба Министерството на спорта е дало 350 000 лева за световното по борба

Министерството на спорта е дало 350 000 лева за световното по борба

Министерството на спорта е дало 350 000 лева за световното по борба
0

Помощ в размер на 350 000 лева е отпуснало Министерството на младежта и спорта за организацията на световното първенство по борба за кадети. Шампионатът започва от днес и ще продължи до неделя, като участие ще вземат 650 състезатели от 53 държави.

Догодина България ще бъде домакин на последната олимпийска квалификация за Токио 2020. Страната ни има големи шансове да приеме и домакинство на Световно първенство по борба  за мъже и жени през 2023 г., което има статут и на олимпийска квалификация за игрите в Париж 2024. Евентуалната кандидатура е била обсъдена днес на среща в Министерски съвет между премиера Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, президента на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, генералния секретар на БОК и президент на юридическата и етична комисия на Международната федерация по борба Белчо Горанов, президента на Българската федерация по борба Христо Маринов и президента на Международната федерация по борба Ненад Лалович.

От четири години насам държавата отделя допълнителни финансови средства за развитие на женската борба, съобщават от Министерство на спорта. Като стимул за най-успешния спорт България всяка година организира световно или европейско първенство по борба за различни възрастови групи.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.