Начало Борба Световният вицешампион по борба Иван Раднев гостува на кмета на Гурково Кънчо Папазов

Световният вицешампион по борба Иван Раднев гостува на кмета на Гурково Кънчо Папазов

Световният вицешампион по борба Иван Раднев гостува на кмета на Гурково Кънчо Папазов
0

Да структурират спортен клуб „Суплес“ в Гурково – за това разговаряха кметът Кънчо Папазов и световният вицешампион по борба, известният треньор Иван Раднев, който живее в САЩ, но е роден и израсъл в Гурково. Идеята за клуб го връща за кратко в родния край и с удоволствие представи своята мениджърска програма в любимия спорт за американските подрастващи. Раднев и Папазов са убедени, че физическата подготовка на децата играе важна роля в развитието на личността на ученика.

Спортните умения изграждат качества и характер, които днес трябва да се презентират на децата и на техните родители, за да открият своят спорт. Именно това създавам в САЩ чрез програмите за спорт, които съм въвел от детска възраст и се развиват в ученическа“, каза създателят на марката „Суплес“, известна с най-популярния си уред „българска торба“. От години компанията на Раднев е официален партньор на Международната федерация по борба. В срещата участваха още председателят на Общинския съвет Димитър Драчев, президентът на Спортен клуб по борба „Берое“ и член на БФБ Николай Константинов, спортният деятел Костадин Козелов и бизнесменът Стефан Раднев.

Радвам се, че дискусията предизвика интерес и успя да ни върне детските спомени в Гурково и в спортното училище в Стара Загора. Вярвам, че спортът трябва да продължи да бъде част от пълноценния живот на младото поколение и основа за здраве, ценности и дисциплина“, каза Кънчо Папазов. Той предложи съвместни инициативи на Иван Раднев, които ще зарадват гурковци и спортните фенове.

Кметът и гостите посетиха Средно училище „Христо Смирненски“, разговаряха с директора Лальо Лалев, с учениците и с учителите за идеята да се създаде спортен клуб, който да започне тренировки по физическа подготовка като масов спорт и да открои деца за борба.

Приветстваме спортната програма, която представи световноизвестният гурковец Иван Раднев и сме готови да презентираме идеята както на учениците, така и на семействата им“, подчерта Лалев. На излизане от училището успешният и търсен треньор в света, носител на пояс Никола Петров и призьор в световни и международни турнири, бе разпознат от гурковци, които с особена радост го спираха за разговор и поздрави.

Българинът, който е сребърен медалист от световното първенство в Тампере през 1994 и удостоен с приз за треньор №1 на САЩ за 2009, е натоварен с трансформацията на класическия стил в САЩ от юношеската борба до световното и олимпийско ниво. Иван Раднев бе назначен и за генерален мениджър на националните отбори по класическа борба на САЩ през 2022г.