Начало Борба Тайбе Юсеин бе наградена със „Спортен икар“ (ВИДЕО)

Тайбе Юсеин бе наградена със „Спортен икар“ (ВИДЕО)

Тайбе Юсеин бе наградена със „Спортен икар“ (ВИДЕО)
0
Тайбе Юсейн спечели наградата „Спортен икар“  на фондация Български спорт за постижения през 2018 г. Родната състезателка по борба спечели световна и европейска титла в категория до 62 кг и записа най-успешната си състезателна година.
Световната шампионка си пожела следващата година да е още по-успешна за нея и да си спечели място на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Треньорът на дамите ни в борбата Петър Касабов изрази гордостта си от постиженията на Тайбе и нейните съотборнички и отново подчерта, че те са плод на усилен труд.
В категория „Пробив в световния спорт“ друг борец бе отличен. Кирил Милов, който спечели сребърен медал от световното първенство в Будапеща грабна приза, а по-късно през деня бе награден и с чисто нов автомобил за постижението си през отминаващата година.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".