Начало Борба Тайбе Юсеин и Ивет Горанова в борба за „Жена на годината“

Тайбе Юсеин и Ивет Горанова в борба за „Жена на годината“

Тайбе Юсеин и Ивет Горанова в борба за „Жена на годината“
0

Звездите ни в бойните спортове – Тайбе Юсеин и Ивет Горанов, са номинирани за приза „Жена на годината“. Двете са на финалната пресявка от конкурса на списание „Грация“ в категория спорт.

В конкуренция са на детето чудо на българския шахмат – Нургюл Салимова, и младата надежда в спортната стрелба – Мирослава Минчева.

„Когато през октомври 2017 година Ивет спечели първия за България от десет години насам медал на WKF Световни първенства по карате, на всички стана ясно, че нейното име тепърва ще се чува в спортните емисии. През 2018 тя се пребори за златото в категория Female Kumite, 61 килограма, от Балканското първенство за мъже и жени в Турция. Тази година Горанова се прибра от Игрите в Минск със златен медал и не крие, че голямата й цел са Олимпийските игри, и ние вярваме, че пътят дотам ще е осеян с още много успехи“, пишат от изданието за Горанова.

Снимкa: БОК, Костадин Андонов

Не по-малко вдъхновяващи са думите за световната шампионка по борба:

„Казват, че борбата е мъжка област, но 28-годишната Тайбе Юсеин  е доказателство, че подобни твърдения са отживелица. Юсеин започна 2019-а със златен медал на Европейското първенство по борба в категория 62 кг и е носител на златен медал от Световното първенство в Будапеща през 2018 година. Сигурни сме, че тя ще представи страната ни повече от достойно на игрите в Токио – буквално преди дни Тайбе изпълни своята квота и донесе сребърен медал от Световното първенство в Казахстан.“

Можете да гласувате тук.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.